26 Ocak 2012 Perşembe

Ender Saraç Mor çorba tarifi,Antioksidan çorba tarifi

0 yorum
Ender Saraç Kış aylarında vücudumuzdaki toksik maddeleri atabilmemiz için "Mor Çorba" tarifini  bizlerle paylaştı.İşte o tarif;

* 1 adet kırmızı pancar
* 1 adet kırmızı lahana
* 1 adet büyük boy patates
* 1 adet büyük boy kırmızı kuru soğan
* 1 çay bardağı süt
* sarımsak
* şalgam suyu,
* nar ekşisi,
* kişniş veya sumak


Mor çorbanın hazırlanması:


Lahana, pancar, patates ve soğan iri iri doğranıp (istenirse rendelenebilir) şalgam suyu ve normal su ile kaynatın kaynama aşamasına geldiğinde süt ilave ediliyor. İçindeki malzemelerin tamamının piştiğinden emin olduktan sonra rondodan geçirip nar ekşisi, kişniş veya sumak ile tatlandırabilirsiniz.

Yorum Gönder