29 Şubat 2012 Çarşamba

Yeşil Kahve nedir? Zayıflatır mı? Yeşil kahve faydaları,kullanımı

0 yorum
Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde  zayıflamak için çözüm yolları arayanlar için hazırladığımız yeşil kahvenin faydaları ve kullanımına dair makaleyi sizlerle paylaşıyoruz.

Antioksidan polifenollerce zengin yeşil taneler normal kahveye göre koku ve aroma yönünden çok daha fakir ancak lezzet şaşırtıcı derecede normal kahveye benziyor. Fincana uzandığınızda normal kahvenin sizi vuran kokusu yeşil kahvede yok. Renk daha sarı ve berrak. Bu alışılmışın dışında yeşil kahveden ilk yudumu almanızla beraber fincanı rahatca bitirebileceğinizi düşünüyorsunuz. İçimi yeşil çaydan çok daha kolay ve keyiflidir. O nedenle yeşil çaydan daha hızlı popüler olacağını düşünmek hatalı olmaz.
İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, yağ yakımını hızlandırır. Bazal metabolizmayı hızlandırır. Çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir, serbest radikallerin zararlı etkilerini önler. Enerji verir. Şeker hastalığı riskini azaltıcı etkisi vardır. Hipertansiyon üzerinde iyileştirici etkisi vardır.
Yeşil Kahvenin Yararları ve Kullanımı
İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, yağ yakımını hızlandırır. Bazal metabolizmayı hızlandırır. Çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir, serbest radikallerin zararlı etkilerini önler. Enerji verir. Şeker hastalığı riskini azaltıcı etkisi vardır. Hipertansiyon üzerinde iyileştirici etkisi vardıCinnamon (Tarçın)Tarçın (Cinnamomum), Defnegiller familyasından, Hindistan ve Sri Lanka orijinli bir ağaçtır. Yaprak dökmeyen, aromatik kokulu küçük bir ağaç olan tarçın, dünyanın en önemli baharatlarından ve bilinen en eski bitkilerdendir. Kullanılan kısmı, bitkinin sürgünlerinin kurutulmuş iç kabuğudur. Zengin bir lif kaynağıdır. Yüksek miktarda manganez içerir
Yeşil çaydan sonra önümüzdeki on yıl içerisinde popüleritesini hızla artıracak yeni içeceklerden birisi de yeşil kahve olacak.
Besin destekleri sektöründe antioksidan ve kilo verme desteği olarak sıkca karşımıza çıkmaya başlayan yeşil kahve kapsül ve ekstrelerinden sonra Nestle de ilk yeşil kahveli “green blend” kahveyi Amerika ve Avusturalya’da piyasaya sundu.
Yeşil kahve tanelerini kavrulmadan önce öğütüp evde filtre kahve olarak hazırlamak mümkün.
Antioksidan polifenollerce zengin yeşil taneler normal kahveye göre koku ve aroma yönünden çok daha fakir ancak lezzet şaşırtıcı derecede normal kahveye benziyor. Fincana uzandığınızda normal kahvenin sizi vuran kokusu yeşil kahvede yok. Renk daha sarı ve berrak. Bu alışılmışın dışında yeşil kahveden ilk yudumu almanızla beraber fincanı rahatca bitirebileceğinizi düşünüyorsunuz. İçimi yeşil çaydan çok çok daha kolay ve keyifli. O nedenle yeşil çaydan daha hızlı popüler olacağını düşünmek hatalı olmaz.
Yeşil kahve tanelerinin form koruyan, mineralce zengin ve antioksidan faydalarından yararlanmak için filtre sıcak yeşil kahve şuan için en pratik seçim.



Yorum Gönder